Laatste ronde van Kosovo-overleg

Belgrado, 10 maart. Naast president Boris Tadic woont vandaag in Wenen ook premier Vojislav Kostunica van Servië het Kosovo-overleg met de Kosovo-Albanezen en VN-bemiddelaar Martti Ahtisaari bij. De aanwezigheid van Kostunica was tot gisteren onduidelijk. De Serviërs wijzen het voorstel over de toekomst van Kosovo radicaal af. Het overleg van vandaag is het laatste; na afloop stuurt Ahtisaari zijn voorstel door naar de Veiligheidsraad van de VN, die het laatste woord heeft. Volgens een gisteren gepubliceerde opiniepeiling is bijna 90 procent van de Serviërs tegen de onafhankelijkheid van Kosovo, maar vindt 70 procent de huidige situatie - waarin Kosovo door de VN wordt bestuurd - ook onaanvaardbaar. 58 procent is voor opdeling van Kosovo in een Servisch en een Albanees deel.