Koeman: Bosz gaat stap te ver

Erwin Koeman heeft gisteren in de Kuip ontkend dat er geen topsportklimaat bij Feyenoord heerst. „Maar er moet wel een beter topsportklimaat komen. Met die conclusie ben ik het wel eens”, zei de coach.

Koeman had zich voorgenomen niets over het geruchtmakende beleidsplan van technisch manager Peter Bosz te zeggen. De trainer van de voetbalclub uit Rotterdam benadrukte dat hij alleen wilde praten over de topper van morgenmiddag in Alkmaar tegen AZ. Toch sijpelde af en toe kritiek door op het dinsdag gepresenteerde rapport van Bosz dat op de lange termijn (3-5 jaar) van Feyenoord weer een topclub moet maken.

De pijnlijke constatering van Bosz dat een topsportklimaat ontbreekt in de Kuip vond Koeman te ver gaan. Ook de opmerkingen van Bosz dat de aankopen voor dit seizoen, onder anderen Huysegems, Kolkka, Lucius, Leonard, Tiendalli en Buijs, op basis van het nieuwe beleidsplan niet meer welkom zouden zijn bij Feyenoord, vielen verkeerd bij de oud-international. De trainer moet met deze spelers tenslotte nog wel even vooruit.

De vaststelling van Bosz dat een jonge speler als Vincken een ander trainingsprogramma zou moeten afwerken dan een routinier als Schreuder, kon Koeman niet waarderen. Dat vond hij onheus, omdat het in de praktijk al gebeurt volgens de coach. Toch hield Koeman zich gisteren groot. „Ik sta achter het plan. Maar ik werk in het heden. Ik wil en ik moet nu presteren. Zo’n plan is leuk en aardig voor de toekomst. Voor mij verandert er op korte termijn niets.”

Koeman heeft een contract tot medio 2009. Hij wil in principe blijven bij Feyenoord, maar hij heeft geen trek in nog een seizoen vol (sportieve) problemen. (ANP)

tribune:pagina 13