‘Jackson Pollock’ voor reisje van kind met kanker

‘Jackson Pollock’ voor reisje van kind met kanker MAASTRICHT, 10 maart. Professor H. Heymans van het AMC Kinderziekenhuis op weg naar zijn helikopter met een zojuist aangeschafte Nummer 5 van Jackson Pollock. Het gaat hier om een vervalsing door Geert Jan Jansen die in november wordt geveild ten behoeve van de Stichting Villa Lobo, die voor kinderen met kanker reisjes naar Curaçao organiseert. Jansen exposeert in de marge van de internationale kunstbeurs TEFAF in Maastricht, die gisteren is begonnen. Op deze beurs staan tweehonderd antiekhandelaren uit de hele wereld. De beurs is toonaangevend voor de handel in ‘oude meesters’. Dit jaar met topstukken als het portret van Jacobus de Meerdere van Rembrandt en een winterlandschap met de kindermoord te Bethlehem door Pieter Brueghel. Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel Nederland, Maastricht, 8/3/2007 Meestervervalser Geert-Jan Jansen schenkt Jackson Pollock nummer 5 uit 1948. Waarde 140 miljoen dollar aan het goede doel. Professor Dr. HSA Heymans van het AMC op weg naar zijn helikopter met de Pollock. foto: Vincent Mentzel/NRC Handelsblad Mentzel, Vincent