Internet Voorkeur

Red Hot Chili Peppers zoeken nieuwe clipmaker.

Anthony Kiedis speelt een stukje trompet terwijl hij backstage loopt. Zo kondigt de zanger van de Red Hot Chili Peppers de single Charlie (naar Charle Parker) aan. Het is de bedoeling dat fans of andere bezoekers van hun website zelf een clip maken van dat nummer. Kiedis: „Door de machthebbers om ons heen werd besloten dat dat nummer geen video zou krijgen, maar het is wel een van mijn favoriete nummers. Vandaar dat we onze fans vragen een video te maken.”

De winnende inzending – via YouTube, natuurlijk – wordt beloond met een geldbedrag van 5.000 dollar en een ontmoeting met de band. 5.000 dollar is weinig, maar volgens Kiedis geeft een groot budget geen enkele garantie voor een mooie clip: „We hebben vaak genoeg veel geld uitgegeven an iets wat achteraf een verschrikkelijke videoclip bleek.”

Inzenden kan tot 20 april op http://contest.warnerbrosrecords.com/RHCP/

Bekijk de inzendingen op www.youtube.com/group/RHCPcontest