Droge dagen

Het zal de komende dagen bestendig weer zijn dankzij een sterk hogedrukgebied dat dit weekeinde via Frankrijk richting Hongarije trekt. Het houdt oceaanstoringen voorlopig op afstand en dus kunnen we een reeks droge dagen tegemoetzien.

Vandaag laat de zon zich goed zien, maar er zijn ook enkele wolkenvelden. De wind is zuidwest en matig, in het Waddengebied vrij krachtig (kracht 5). Het wordt vanmiddag maximaal een graad of 12. Waarschijnlijk is het morgen zonniger dan vandaag, in de middag wordt weinig bewolking verwacht.

Bovendien wordt het enkele graden zachter met maximaal 11 graden op de Waddeneilanden tot 14 in het binnenland.

Er steekt een matige, langs de kust vrij krachtige of krachtige zuiden- tot zuidwestenwind op. Maandag verandert er weinig. Ook dan schijnt de zon flink en blijft het droog. Wel neemt de wind af en wordt zuidelijk. De temperatuur komt nog iets hoger uit, met in Noord-Brabant en Limburg 15 graden.

In de nacht van maandag op dinsdag en dinsdagochtend vroeg kan het bij weinig wind en opklaringen landinwaarts tot het vriespunt afkoelen.

Overdag is het opnieuw zacht met maxima tussen 11 en 14 graden. Verder zijn er zonnige perioden en lijkt het droog te blijven, al komt er wel een zeer zwakke regenstoring in de buurt van ons land te liggen.