Der Ring des Nibelungen

Der Ring des Nibelungen Opera Op het label Et’cetera verschenen op 14 sacd’s verdeeld over vier boxen live-opnames van de productie van Wagners operavierluik Der Ring des Nibelungen door De Nederlandse Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen. „Haenchens Ring is de eerste authentieke, nog niet eerder was een Ring - op cd gebaseerd op de Neue Richard-Wagner-Gesamtausgabe. Maar de Amsterdamse Ring is ook in de geest authentiek; Haenchen laat het orkest met de zangers meeademen, leidt lucide en zwierig maar kruidt die helderheid ook met opzwepende kracht.” Mischa Spel, 5 maart R. Wagner, Der Ring des Nibelungen. 14 sacd’s, verschenen op het label Et’cetera. Zicht vanuit de 'adventure seats' Hijmering, Hans

Op het label Et’cetera verschenen op 14 sacd’s verdeeld over vier boxen live-opnames van de productie van Wagners operavierluik Der Ring des Nibelungen door De Nederlandse Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen.

„Haenchens Ring is de eerste authentieke, nog niet eerder was een Ring - op cd gebaseerd op de Neue Richard-Wagner-Gesamtausgabe. Maar de Amsterdamse Ring is ook in de geest authentiek; Haenchen laat het orkest met de zangers meeademen, leidt lucide en zwierig maar kruidt die helderheid ook met opzwepende kracht.” Mischa Spel, 5 maart

R. Wagner, Der Ring des Nibelungen. 14 sacd’s, verschenen op het label Et’cetera.