Den Haag steekt geld in popmuziek

Den Haag, 10 maart. De gemeente Den Haag steekt de komende twee jaar ongeveer 4,5 miljoen euro in de popcultuur. Met het geld hoopt wethouder Jetta Klijnsma (PvdA, cultuur) te bereiken dat meer Haags muziektalent doorbreekt en dat het aanbod van popmuziek in de derde gemeente van Nederland gevarieerder wordt. Dat staat in de Haagse popnota die Klijnsma vrijdag presenteerde. Volgens de wethouder zijn goede oefenruimtes onmisbaar om talent een kans te geven. Daarom krijgen oefenruimtes een opknapbeurt en zullen er ook ruimtes bijkomen. ”Vrijwel elke popgroep van naam is ooit begonnen in een kelderbox of leegstaande garage. Juist daarom is het zinvol om de ontwikkeling van talent te stimuleren”, aldus Klijnsma. Bovendien wil de gemeente twee nieuwe buitenpodia in de stad realiseren die kunnen worden gebruikt tijdens festivals. Klijnsma denkt daarbij aan een podium in het centrum en een in het zuidwestelijk deel. Den Haag wil zoveel mogelijk verschillende popstromingen een kans geven.