Damesduo op zoek naar feest

Voorstelling: Hijgende hakken, door Dames voor na Vieren. Regie: Aad Spee. Gezien: 9/3 in de Kleine Komedie, Amsterdam. Tournee t/m 15/6. Inl. 020-6260350.

„De vrouw is op dreef, maar wáár is het feest?” luidt de vraag aan het slot van Hijgende hakken, het tweede programma van het cabaretduo onder de ongebruikelijke naam Dames voor na Vieren. Het is de afsluiting van een bioscoopjournaalachtige commentaartekst over de geschiedenis van de vrouwenemancipatie waarmee de voorstelling in het teken van het hedendaagse vrouwenbestaan is gezet.

Hanneke Drenth en Anne van Rijn wonnen drie jaar geleden als Dames voor na Vieren de publieks- en een gedeelde juryprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. In hun eerste programma toonden ze vooral hun typeertalent en een paar puntige scènes, maar ook heel wat vulsel dat op ideeënarmoede wees. En ook Hijgende hakken vertoont dat euvel: enkele mooie, tragikomische vrouwenportretjes en grappige liedjes naast te veel inhoudsloze dansjes en mime-scènetjes die het louter van gekke gezichten en malle pasjes moeten hebben. Dat is wat weinig voor een avondvullend programma.

    • Henk van Gelder