Christie`s toont 32 werken uit collectie van Goudstikker

AMSTERDAM, 10 maart. Veilinghuis Christie`s in Amsterdam laat vanaf vandaag een week lang een selectie van 32 werken uit de collectie-Goudstikker zien. Het gaat om oude meesters die op 5 juli in Londen en op 14 november in Amsterdam geveild zullen worden. De werken werden in februari 2006 door de Nederlandse staat teruggegeven aan de erfgenamen van Jacques Goudstikker. Te zien zijn onder meer Gezicht op de plaats in Den Haag van Gerrit Adriaensz Berckheyde (geschatte waarde 500 tot 750 duizend euro), Altaarstuk van Jacob Cornelisz Oostzanen (2,5 tot 4 miljoen euro) en Van Ruysdaels Landschap bij Amersfoort (50 tot 75 duizend euro). Volgens een woordvoerder van Christie`s gaat het om een selectie van hoogtepunten, die dient als een voorproefje op de veilingen. De expositie bij Christie`s staat los van de rondreizende tentoonstelling die de erven Goudstikker wil gaan organiseren.