Britney klaagt

De geplaagde popster Britney Spears zit ten onrechte in een ontwenningskliniek, vindt ze zelf. Ze heeft een postnatale depressie

BRITNEY SPEARS FOTO LEX VAN ROSSEN Rossen, Lex van

Ik ben niet verslaafd aan alcohol en drugs, maar heb een postnatale (officiëel ‘post partum’) depressie. Dat zou de Amerikaanse popster Britney Spears (25) beweerd hebben, aldus de sterrenwebsite Hollywood.com afgelopen week. Volgens bronnen rond de popster klaagt Spears dat ze gedwongen wordt door haar familie en management af te kicken, terwijl ze niet verslaafd zou zijn.

Sinds 21 februari zit Spears in een ontwenningskliniek voor alcohol en drugs, de ‘rehab’ Promises in Malibu, Californië. Eerder vorige maand schoor Britney zich kaal in een kapsalon, en liet zich tatoeëren. Die kaalscheeractie trok veel media-aandacht. De zangeres was eerder al volop in het nieuws geweest, omdat ze na haar scheiding van Kevin Federline volop aan het feesten was geweest met Paris Hilton. Een hoorzitting bij de rechter over wie de twee kinderen van het paar moet verzorgen, de 5 maanden oude Jayden James en 17 maanden oude Sean Preston, is afgelast, omdat Spears in de ontwenningskliniek is gegaan. Er gaan geruchten dat ze het getal 666, het bijbelse teken van het beest, op haar hoofd geschreven zou hebben. Feit is dat ze vorige week haar woede koelde op een auto met een paraplu, na bezoek aan de kinderen.

Haar manager Larry Rudolph heeft ontkend dat ze zelfmoordbewaking zou hebben. „Absoluut onwaar. Britney probeert beter te worden”, zei hij in de Amerikaanse entertainment tv-show Extra. Volgens de website Hollywood.com hebben Spears voormalige partner Justin Timberlake en platenproducer Timbaland besloten de geplaagde zangeres weer op de rails te helpen. Ze zouden een comebackproject aan willen bieden. De officiële website van Spears toont de zangeres met haar blonde haren, met onder meer de mededeling dat er binnenkort een nieuwe officële site komt op www.britneyspears.com

(BBC, BritneySpears.org)