Bokoor Band Bokoor Beats

Bokoor Band Bokoor Beats OTB 08 (Music&Words) ****-

Bokoor BandBokoor BeatsOTB 08(Music&Words)

Globalisme is zo oud als de wereld. Dat blijkt bij elke sprong in de historie en zeker uit deze plaat met opnamen die in de jaren zeventig in het West-Afrikaanse Ghana werden gemaakt.

Soms waan je je bij de band van Santana, op andere momenten ontdek je een spoor dat vraagt om de helaas te lange titel ‘Bokoor plays The Rolling Stones play Bo Diddley’. Wanneer je vervolgens ergens leest dat Diddley de naar hem genoemde beat uit Afrika zou hebben gehaald is de muzikale cirkel weer net zo rond als die van de Afrikaanse musici die zich opgewekt op de blues uit Noord-Amerika storten.

De inlegfolder bevat een stortvloed aan namen maar vermeldt helaas niet wie er mondharmonica speelt in de acht stukken van de Bokoor Band. Toots Thielemans in Afrika? Van de vier andere bands, ieder goed voor één stuk, lokken de Mangwana Stars je het krachtigst naar de dansvloer.

FRANS VAN LEEUWEN

    • Frans van Leeuwen