Boekenweekgeschenk

Boekenweekgeschenk Literatuur Woensdag begint de Boekenweek. Het traditionele geschenk is dit jaar geschreven door Geert Mak. De brug gaat over de de Galatabrug in Istanbul die Azië en Europa verbindt. „Op de brug van Mak waan je je soms in een 19de-eeuws Dickensachtig prentenboek, waar ‘bont goed wappert’, ‘de vuren op plaatstalen kacheltjes gloeien’ en venters, schoenpoetsers, zakkenrollers en een blinde fluitspeler de dienst uitmaken. Die haardkachelretoriek lijkt soms wat te lief voor een brug waar, zoals Mak opmerkt, ook geroofd en gemoord wordt. Maar die levert wel meeslepende observaties op.”Stine Jensen, 9 maart 2007 De brug is uitgegeven door de CPNB en van 15 t/m 25 maart gratis bij aanschaf van 11,50 euro aan boeken.

Woensdag begint de Boekenweek. Het traditionele geschenk is dit jaar geschreven door Geert Mak. De brug gaat over de de Galatabrug in Istanbul die Azië en Europa verbindt.

„Op de brug van Mak waan je je soms in een 19de-eeuws Dickensachtig prentenboek, waar ‘bont goed wappert’, ‘de vuren op plaatstalen kacheltjes gloeien’ en venters, schoenpoetsers, zakkenrollers en een blinde fluitspeler de dienst uitmaken. Die haardkachelretoriek lijkt soms wat te lief voor een brug waar, zoals Mak opmerkt, ook geroofd en gemoord wordt. Maar die levert wel meeslepende observaties op.”Stine Jensen, 9 maart 2007

De brug is uitgegeven door de CPNB en van 15 t/m 25 maart gratis bij aanschaf van 11,50 euro aan boeken.