Zoek zoek

Het leuke aan dit weblog is dat ik kan meekijken waarnaar gezocht wordt (vrees niet: ik kan niet zien door wie). Zo nu en dan zal ik proberen te helpen. In vet waarop gezocht is. Lekker even meegluren.

nieuwjaarklein_1.jpgsun nin fai lok: dat was een titel van een post over Chinees nieuwjaar. Het is Kantonees en betekent gelukkig nieuwjaar. Terwijl wij (sommige Amerikanen dan) overigens met angst en beven de opkomst van China afwachten, zijn de Chinezen in Amerika zelf al een stap verder.
Ontmoette gisteren een Chinees meisje (26), haar ouders waren rijk geworden met een kerstbomenfabriek. Ze werd geboren in Hong Kong, toen dat nog Brits was. De kerstbomen werden toen gemaakt in Taiwan, daar was arbeid nog goedkoop (en China was nog afgesloten). Taiwan werd te daarna te duur, haar ouders verplaatsten de fabriek naar Bangkok. Nu wonen de ouders weer in Hong Kong, maken Chinese boeren die naar de stad gevlucht zijn daar de plastic bomen en woont Lisa in New York. Of ze gelukkig was met haar talenkennis en alles wat ze heeft meegemaakt? Ze snapte de vraag niet zo goed. „Ik spreek alleen maar Engels en Kantonees”, zei ze. Mandarijn, dáár kom je pas ver mee.

cvr_southpark_1503.jpgnew york kledingzaak: dat is misschien een al te brede zoekopdracht? Grote en bekende kledingzaken zijn Macy’s en Bloomingdale’s. Hier een lijst waar duizenden kledingwinkels onder hangen. Iemand anders zocht ook op shoppen in new york. En voor het goedkope gevoel hier een site met wisselkoersen.

web 2.0: hier het stuk dat ik er in de papieren krant over schreef.

wj_1.jpgvan gebouw springen: ik blogde eens over de film van de Franse broers Naudet. Daarin hoor je hoe mensen uit de Twin Towers naar beneden springen. Hier het stuk uit de papieren krant over de film. Hier een stuk in USA Today over de springers.

beef jerky nederland: kennen wij beef jerky (gedroogde reepjes vlees, bedoeld als tussendoortje) in Nederland? Ik weet het niet. Via deze site kun je het bestellen, zij exporteren ook naar Nederland. Stuurde een keer zelf een zakje naar vrienden in Belgrado. Ze mochten de envelop komen afhalen op het politiebureau.

sex and the city website: alsjeblieft.

    • Freek Staps