Winst sleper Smit bijna verdubbeld

Amsterdam. De nettowinst van de maritieme dienstverlener Smit Internationale is vorig jaar nagenoeg verdubbeld tot 75 miljoen euro. Dat resultaat kwam vooral tot stand dankzij de goede resultaten in de divisies die zich bezighouden met het bergen van schepen en met zwaar hijswerk. Beide onderdelen droegen samen ruim 25 miljoen euro bij aan de winstgroei. Enige smet op de cijfers is de nog steeds voortdurende staking van de slepers van Smit in de Rotterdamse haven, die dinsdag begonnen is. De resultaten van de divisie sleepdiensten bleven, als enige, achter. ”Het is daarom een beetje wrang dat de slepers nu staken omdat zij, zoals ze beweren, nu ook wel eens willen profiteren van de goede resultaten bij Smit”, zei Smit-bestuursvoorzitter Ben Vree gisteren in een reactie.