Wat betekent het voor een kunstenaar om te stoppen?

Ryan Gander - The Last Work , 16 maart t/m 22 april, Stedelijk Museum Amsterdam, www.stedelijk.nl Foto Stefan Vanfleteren Vanfleteren, Stephan

In Docking Station, de projectruimte voor internationale actualiteit in Stedelijk Museum CS, toont de Britse kunstenaar Ryan Gander (1976, Chester) The Last Work, een nieuw en voorlopig laatste werk. Gander houdt er – op het moment dat de aandacht voor zijn werk groter is dan ooit – voor een nog onbepaalde tijd mee op om zich op zijn artistieke koers te bezinnen. Met The Last Work wil hij onderzoeken wat het betekent voor een kunstenaar om te stoppen met zijn werk. In Docking Station neemt Gander de kunstenaarspraktijk en de relatie van de kunstenaar tot zijn atelier onder de loep.

Ryan Gander - The Last Work , 16 maart t/m 22 april, Stedelijk Museum Amsterdam, www.stedelijk.nl