Wandelen over de Moskouse Biennale

Het valt wellicht op dat ik sinds kort filmpjes kan embedden. Yep, ik ben wat aan het tutten, maar het is zulk leuk speelgoed! Haak maar af als je het saai vindt, loop anders mee over de tweede Moskouse Biennale. Twee miljoen euro steekt Het Kremlin in deze kunstextravaganza, het Russische bedrijfsleven ettelijke miljoenen. Gewoon om te laten zien dat Rusland een beschaafd land is met heuse moderne kunst. Ik moet zeggen: mission accomplished.

Dit is een klein stukje van VinZavod, de ‘Wijnfabriek’. Een verlaten industriecomplex vlak om de hoek, met prachtige, mysterieuze gewelven van rood baksteen. Vage Chinezen knutselen allerlei kunstwerken in elkaar. 

Ik had vorige week een hard hoofd in in de Federatietoren. Verdieping 18 tm 21 van deze half afgebouwde kantoormoloch was de hoofd-expo-ruimte: een complete chaos. Maar een week later oogt het best strak, want improviseren kunnen ze. Dit zijn maar twee van de tientallen projecten.

Witte boordenkunst vindt u bij de ABC-groep.

En er waren nog meer Chinezen. 

Meer over de Biennale op dit blog

    • Coen van Zwol