Televisie Voorkeur

Op BBC 2 is vannacht rockband Kaiser Chiefs uit Leeds te zien, met een registratie van hun concert in de Doncaster Dome. Naast hun nieuwe hit Rubyspelen ze o.a. liedjes van hun albums Employment en Yours Truly, Angry Mob. BBC 2, 0.35-1.20u. 03-06-2006 CONCERT: KAISER CHIEFS: PINKPOP 2006 LANDGRAAF Op de foto Ricky Wilson van de Kaiser Chiefs. Copyright: Andreas Terlaak Terlaak, Andreas

actualiteiten

EénVandaag. Een week lang besteedt de rubriek aandacht aan het voortgezet onderwijs in ons land. Vanavond over fusies in het hoger onderwijs. Deze zijn aan de orde van de dag. Schaalvergroting is het toverwoord. Maar twee hogescholen in Amsterdam proberen bij de rechter hun fusie ongedaan te krijgen. Ned.1, 18.20-18.35u.

Gesprek met de minister-president. Ned.1, 18.35-18.50u.

Netwerk. Reportage over het gemak waarmee kinderlokkers op het internet opereren. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Onder meer een discussie over de dubbele nationaliteit met de politici Mieke Sterk (CDA), Klaas de Vries (PvdA) en Heleen Dupuis (VVD). Ned.2, 22.15-23.00u.

documentaire

The Wild West: The gunfight at the OK Corral. Laatste aflevering van een driedelige serie over mythen uit het Wilde Westen. Sheriff Wyatt Erp wint in een vuurgevecht van een stel vermeende veedieven, waarna hij wordt aangeklaagd wegens moord. BBC 2, 22.00-23.00u.

Dossier 2300: Extreem ambitieuze ouders. Documentaire over jonge kinderen die worden opgezweept door hun ouders. RTL4, 22.55-23.55u.

praatprogramma

De leugen regeert. Aandacht voor de beschuldiging van ‘gevaarlijke en tendentieuze berichtgeving’ in het consumentenprogramma Radar over cholesterolverlagende medicijnen en de groeiende greep van de Rijksvoorlichtingsdienst op de persconferenties van Balkenende. In de mediaraad Roelof Hemmen (RTL Nieuws) en Margriet Brandsma, correspondent in Berlijn voor het NOS journaal. Ned.2, 21.15-22.00u.

Pauw & Witteman. Gast is o.a. Geert Mak, die het boekenweekgeschenk 2007 schreef, en Pieter Kuijpers, regisseur van de film Dennis P., gebaseerd op een waargebeurde diamantroof. Ned.1, 23.00-23.55u.

Blond am Freitag. Praatprogramma waarin presentator Ralph Morgenstern vier ‘brutale’ vrouwen uitnodigt commentaar te geven op actuele gebeurtenissen. Met de cabaretières Anka Zink en Gabi Decker, en de toneelspeelsters Manon Straché en Saskia Vester. ZDF, 0.15-1.00u.

informatief

Wildlife: Dagboek van een olifant. Natuurdocumentaire volgt een jaar lang het leven van een groep olifantenweesjes die worden opgevangen in een kliniek in Nairobi. Voor een babyolifant is het familieleven alles. Na het verlies van de moeder wordt een olifantenweesje vaak verstoten door de rest van de groep, meestal met een dodelijke afloop. Ned.2, 19.50-20.25u.

The grumpy guide to design. Design, wat houdt dat in? Vroeger ging het daarbij om een speciaal T-shirt of een tafel van Habitat, maar tegenwoordig is alles design. BBC 2, 23.00-23.30u.

Cultuur

Verleihung Deutscher Kleinkunstpreis 2007. Rechtstreeks verslag vanuit Mainz, waarbij Dieter Nuhr, zelf genomineerd voor de Kabarett- und Kleinkunstpreis, de presentatie verricht en de winnaars bekendmaakt. ZDF, 1.00-2.15u.

muziek

Zo is er maar één: Liedjes over passie. Muziekprogramma waarin een zoektocht wordt ondernomen naar de allermooiste Nederlandstalige liedjes. België 1, (Eén), 20.40-21.40u.

The BBC One Sessions: Amy Winehouse. Een optreden van Winehouse, die verleden jaar werd uitgeroepen tot beste Britse vrouwelijke solo-artiest, waarbij ze onder meer nummers zingt van haar album Back To Black, zoals Rehab en You Know I’m No Good. BBC 1, 0.05-1.00u.

amusement

Adieu BZN. Vierde aflevering van een 12-delige reallifesoap waarin afscheid wordt genomen van de Volendamse band BZN. Ned.1, 21.30-22.00u.

Castaway. Eerste aflevering van een zogenoemde realityserie waarin een groep mensen wordt gevolgd, die een jaar lang samen moeten overleven op een afgelegen eiland voor de kust van Nieuw Zeeland. BBC 1, 22.00-23.00u.

Nachtegiel. Een radioprogramma om naar te kijken met live opnamen uit de radiostudio van 3FM en de deejays Giel Beelen en Gerard Ekdom, onbekende bands en veel zin en onzin. Ned.3, 1.40-6.30u.

sport

Eredivisie live: Roda JC-FC Utrecht. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd uit de eredivisie Roda JC-FC Utrecht. Vanaf half elf bij Tien samenvattingen. RTL7, 20.30-22.30u. & Tien, 22.30-23.45u.

Digitaal

Cultura. Een avond Braziliaanse muziek ter gelegenheid van het Braziliaans Carnaval dat zaterdag 10 maart in Groningen begint. www.cultura, vanaf 20.30u.