Televisie Film van de Dag

Scène uit La vie promise. La Vie Promise Year: 2001 Director: Olivier Dahan Isabelle Huppert PHOTOS12

La vie promise. Volgende week begint een retrospectief gewijd aan de Franse actrice Isabelle Huppert (Parijs, 1953). Negen filmhuizen zullen films vertonen waarin de ster schittert in een waaier van rollen, van het opstandige tienermeisje in Les valseuses (Bertrand Blier, 1973) en de monumentale vertolking van de masochistische dochter van een narcistische moeder in La pianiste (Michael Haneke, 2001). Ze speelt vaak hetzelfde personage: onaandoenlijk, non-conformistisch en door haar stoïcijnse machtsspel seksueel uitdagend. Het prototype was de kapster aan wie het leven voorbijging in La dentellière (Claude Goretta, 1977). Huppert is een actrice wier spel geconcentreerd is tot in haar ogen, die alles bevatten. Als opmaat naar het programma zendt de VPRO La vie promise uit, niet een van de beste films. Ze redt de film met haar aanwezigheid, dat wel.

(Olivier Dahan, 2002, F), Ned. 2, 0.00-1.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg