Telefónica werkt aan verkoop Endemol

Het Spaanse telecombedrijf Telefónica wil zijn aandeel in televisieproducent Endemol „geheel of gedeeltelijk” verkopen. Dat heeft het concern vandaag bevestigd aan de Spaanse beursautoriteiten. Telefónica bezit driekwart van de aandelen in de producent van Big Brother. Anderhalf jaar geleden bracht het Spaanse concern een kwart van de aandelen in Endemol naar de beurs in Amsterdam. Telefónica maakte vorig jaar bekend dat het Endemol niet langer als een kernactiviteit beschouwt.

Telefónica heeft zakenbank Lehman Brothers in de arm genomen als adviseur, terwijl de bank Merrill Lynch financiering aanbiedt voor een acquisitie. Telefónica vraagt een overnemende partij ook een bod te doen op de beursgenoteerde aandelen Endemol.

Diverse kandidaten worden genoemd, zoals Rupert Murdoch en de Fransman Bernard Arnault. De Spaanse zender Telecinco, onderdeel van Silvio Berlusconi’s Mediaset, zou een bod voorbereiden met John de Mol en een investeringsmaatschappij. (AP, AFP).