Superschoen van Adidas, versie 1.1

superschoen.jpgDe evolutie van de sportschoen staat niet stil. Al in 2005 bracht Adidas al een schoen met ingebouwde computer uit, die de hoeveelheid veerkracht nauwkeurig kon regelen. Een mini-ruimteschip, zoals weblog Engadget het destijds omschreef, waarmee het vrij onmogelijk rennen was omdat je twee batterijen en een motortje mee moet zeulen.
Inmiddels is er een nieuwe versie van deze superschoen uitgebracht; de 1 DLX Runner. Deze update is voorzien van een slimmere microprocessor en een lichtere motor, die razendsnel de gewenste hoeveelheid veerkracht aanpast aan de wensen van de loper. Je zou denken dat er met een sportschoen voldoende kinetische energie te behalen valt, maar Adidas heeft weer twee kleine 3 volt batterijen ingebouwd om de motor aan te sturen. In Groot-Brittanië kost de schoen 145 pond (213 euro).

  • Promofilmpje van Adidas: van computer naar sportschoen

    • Marc Hijink