Stormloop op stiletto’s in P. C. Hooftstraat

Stormloop op stiletto’s in P. C. Hooftstraat Amsterdam. Tweehonderd vrouwen renden gisteren op stiletto’s door de P. C. Hooftstraat in Amsterdam. Het maandblad Glamour hield voor de tweede keer de jaarlijkse Stiletto Run om de start van het nieuwe modeseizoen te vieren. Onder het motto ‘shoppen is topsport’ moesten de deelneemsters een afstand van 350 meter afleggen op hoge hakken. Er werden strenge eisen aan de stiletto’s gesteld. De hakken mochten minimaal 9 centimeter hoog en maximaal 1,5 centimeter breed zijn. Om vals spelen uit te sluiten, werden alle deelneemsters onderworpen aan een ‘stiletto-check’ voor de jury. Die bestond uit Glamour-hoofdredacteur Karin Swerink, modedeskundige Fiona Hering, ontwerper Jan Taminiau en stylist Ruud van der Peijl. Een aantal deelneemsters had stiekem sokken aangetrokken en daar zwachtels onder verstopt. Slechts één deelneemster werd gediskwalificeerd. Zij droeg laarzen in plaats van stiletto’s. Najla Jaber uit Venlo kwam als eerste over de finish en won daarmee tienduizend euro aan kleedgeld. De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar de hardloopsters met de meest glamoureuze outfit en de mooiste stiletto’s. Dat de wedstrijd samenviel met Internationale Vrouwendag was puur toeval volgens hoofdredacteur Karin Swerink. Ook volgend jaar wil het maandblad weer een Stiletto Run op touw zetten. Vrouwen kunnen zich een maand van tevoren inschrijven. Foto Rien Zilvold amsterdam stiletto run foto rien zilvold Zilvold, Rien

Tweehonderd vrouwen renden gisteren op stiletto’s door de P. C. Hooftstraat in Amsterdam. Het maandblad Glamour hield voor de tweede keer de jaarlijkse Stiletto Run om de start van het nieuwe modeseizoen te vieren. Onder het motto ‘shoppen is topsport’ moesten de deelneemsters een afstand van 350 meter afleggen op hoge hakken.

Er werden strenge eisen aan de stiletto’s gesteld. De hakken mochten minimaal 9 centimeter hoog en maximaal 1,5 centimeter breed zijn. Om vals spelen uit te sluiten, werden alle deelneemsters onderworpen aan een ‘stiletto-check’ voor de jury. Die bestond uit Glamour-hoofdredacteur Karin Swerink, modedeskundige Fiona Hering, ontwerper Jan Taminiau en stylist Ruud van der Peijl. Een aantal deelneemsters had stiekem sokken aangetrokken en daar zwachtels onder verstopt. Slechts één deelneemster werd gediskwalificeerd. Zij droeg laarzen in plaats van stiletto’s.

Najla Jaber uit Venlo kwam als eerste over de finish en won daarmee tienduizend euro aan kleedgeld. De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar de hardloopsters met de meest glamoureuze outfit en de mooiste stiletto’s.

Dat de wedstrijd samenviel met Internationale Vrouwendag was puur toeval volgens hoofdredacteur Karin Swerink. Ook volgend jaar wil het maandblad weer een Stiletto Run op touw zetten. Vrouwen kunnen zich een maand van tevoren inschrijven.