PSV treft Liverpool opnieuw

PSV treft Liverpool in de kwartfinales van de Champions League. De Nederlandse kampioen speelt begin april eerst thuis tegen de club die titelhouder Barcelona uitschakelde. Een week later volgt de return in de Engelse havenstad.

PSV en Liverpool troffen elkaar dit seizoen ook al in de groepsfase. In Eindhoven eindigde het onderlinge duel in 0-0. Op Anfield Road wonnen The Reds met 2-0 en verzekerden zich van de groepswinst.

Liverpool won de belangrijkste Europese voetbalbeker vijf keer. De finale van 2005 in Istanbul tegen AC Milan wordt beschouwd als een van de mooiste momenten uit de clubgeschiedenis. Na een3-0 achterstand kwam de ploeg terug en won na strafschoppen.

Sterspeler van Liverpool is Steven Gerrard. De aanvoerder is een zeer complete middenvelder die tot de beste spelers van de wereld hoort. Verder zijn de Nederlanders Dirk Kuijt, Boudewijn Zenden en Jordy Brouwer in dienst van de nummer drie uit de Premier League.

Als PSV de halve finales bereikt, treft de ploeg het Spaanse Valencia of het Engelse Chelsea. Bij de loting werden namelijk ook de toekomstige halve-finalisten al aan elkaar gekoppeld. De halve finales worden gespeeld op 24 en 25 april en 1 en 2 mei, de finale is woensdag 23 mei in Athene.