`Mr. Humphries` (71) overleden

Amsterdam. John Inman, de acteur die onsterfelijk werd als Mr. Humphries in de Britse comedyserie Are you being served?, is gisteren op 71-jarge leeftijd overleden. Inman was al enige tijd ziek. Als Mr. Humphries was hij herkenbaar aan zijn trippelende loopje en de hoge uithalen in zijn standaardtekst ”I`m freeeeee!” - het chefje van de herenmodeafdeling van Grace Brothers, het hoogst onmodieuze warenhuis in de BBC-comedyserie. John Inman werd er wereldberoemd door en kwam vervolgens nooit meer van die rol af. ”John was een van de grappigste en vindingrijkste acteurs met wie ik ooit heb gewerkt,” zei Wendy Richard, die als Miss Brahms een van zijn tegenspeelsters was, tegen de BBC. De serie wordt nog regelmatig herhaald op televisie. Dit seizoen is Are you being served? op VRT te zien.

`Mr. Humphries` (71) overleden Door een onzer redacteuren Amsterdam. John Inman, de acteur die onsterfelijk werd als Mr. Humphries in de Britse comedyserie Are you being served?, is gisteren op 71-jarge leeftijd overleden. Inman was al enige tijd ziek. Als Mr. Humphries was hij herkenbaar aan zijn trippelende loopje en de hoge uithalen in zijn standaardtekst ”I`m freeeeee!” - het chefje van de herenmodeafdeling van Grace Brothers, het hoogst onmodieuze warenhuis in de BBC-comedyserie. John Inman werd er wereldberoemd door en kwam vervolgens nooit meer van die rol af. ”John was een van de grappigste en vindingrijkste acteurs met wie ik ooit heb gewerkt,” zei Wendy Richard, die als Miss Brahms een van zijn tegenspeelsters was, tegen de BBC. De serie wordt nog regelmatig herhaald op televisie. Dit seizoen is Are you being served? op VRT te zien. www.dutchbloggies.nlwww.nrc.nl/nextlog RCO 237-08 John Inman. Obligatory Credit - CAMERA PRESS/Syndication International. Archive image of British actor John Inman, best known for his portrayal of the effeminate Mr Humphries in legendary TV sitcom, 'Are You Being Served?'. The programme ran for ten series between 1972 and 1985 and was such a success it was screened in the US, and spawned several offshoots, including a film version, which dealt mainly with the staff's antics on holiday while the store, Grace Brothers, was being refurbished! A member of the old school of actors, who came through the variety scene, he has enjoyed a successful stage career as well as being recognised as one of the hardest working and best pantomime dames in the business. 1977 CAMERA PRESS/Hollandse Hoogte

www.dutchbloggies.nlwww.nrc.nl/nextlog