Lissabon Experimentele juwelen

Lissabon Experimentele juwelen De Armeense oliemagnaat en kunstverzamelaar Calouste Sarkis Gulbenkian (1869- 1955) verzamelde Franse juwelen. In zijn eigen Calouste Gulbenkian Museum in Lissabon is een selectie van zo’n 230 juwelen, horloges en persoonlijke objecten uit zijn collectie te bewonderen. Zoals de Large Portique Mystery Clock uit 1923; een staande klok gemaakt van goud, diamanten, kristal en onyx en de gouden Santos Dumont Wristwatch uit 1916. Cartier 1899- 1949, t/m 29 april, Calouste Gulbenkian Museum, Lissabon, www.gulbenkian.pt. A Cartier neckless sold to Lady Granard in 1932 is displayed 14 February 2007 at the Calouste Gulbenkian foundation in Lisbon. To commemorate the 50th anniversary of the foundation, a set of 230 jewels, watches and personal objects from the Cartier Collection as well as some of Calouste Gulbenkian?s acquisitions are displayed at the Lisbon site. AFP PHOTO/ NICOLAS ASFOURI AFP

De Armeense oliemagnaat en kunstverzamelaar Calouste Sarkis Gulbenkian (1869- 1955) verzamelde Franse juwelen. In zijn eigen Calouste Gulbenkian Museum in Lissabon is een selectie van zo’n 230 juwelen, horloges en persoonlijke objecten uit zijn collectie te bewonderen. Zoals de Large Portique Mystery Clock uit 1923; een staande klok gemaakt van goud, diamanten, kristal en onyx en de gouden Santos Dumont Wristwatch uit 1916.

Cartier 1899- 1949, t/m 29 april, Calouste Gulbenkian Museum, Lissabon, www.gulbenkian.pt.