La vie en rose (of: La môme)

La vie en rose (of: La môme) La môme heet deze film in het Frans, de mus, naar de bijnaam van zangeres Edith Piaf. Zo’n biopic ‘vergeet’ vaak de scherpe kantjes van het onderwerp. Wat dat betreft is La vie en rose een gunstige uitzondering: Piaf was niet per se een zielig slachtoffer en daarom ook nog niet per se aardig. Bijzonder: de chemie tussen Gérard Depardieu Marion Cotillard. Regie: Olivier Dahan

La môme heet deze film in het Frans, de mus, naar de bijnaam van zangeres Edith Piaf. Zo’n biopic ‘vergeet’ vaak de scherpe kantjes van het onderwerp. Wat dat betreft is La vie en rose een gunstige uitzondering: Piaf was niet per se een zielig slachtoffer en daarom ook nog niet per se aardig. Bijzonder: de chemie tussen Gérard Depardieu Marion Cotillard.

Regie: Olivier Dahan