Klassiek Salonen

Klassiek Salonen De Finse dirigent en componist Esa-Pekka Salonen keert na meer dan vijf jaar terug bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Met Sibelius’ Lemminkäinen-suite bewijst hij eer aan zijn Finse roots. Lemminkäinen is de held uit het Finse volksepos Kalevala, waar Sibelius zich op baseerde. De held wordt verliefd, gaat de confrontatie aan met de zwaan die in de zwarte rivier rond het land van de doden zwemt, verliest en komt in het dodenrijk, maar wordt uiteindelijk door zijn moeder gered. Esa-Pekka Salonen, 14, 15 en 17 maart, Concertgebouw, Amsterdam. www. concertgebouw.nl Östersjöfestivalen, Baltic sea festival Motiv: Konsert i Berwaldhallen Helsingfors Stadsorkester Hélène Grimaud piano Esa-Pekka Salonen dirigent Fotograf: Johan Ljungström/SR Sveriges Radio

De Finse dirigent en componist Esa-Pekka Salonen keert na meer dan vijf jaar terug bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Met Sibelius’ Lemminkäinen-suite bewijst hij eer aan zijn Finse roots. Lemminkäinen is de held uit het Finse volksepos Kalevala, waar Sibelius zich op baseerde. De held wordt verliefd, gaat de confrontatie aan met de zwaan die in de zwarte rivier rond het land van de doden zwemt, verliest en komt in het dodenrijk, maar wordt uiteindelijk door zijn moeder gered.

Esa-Pekka Salonen, 14, 15 en 17 maart, Concertgebouw, Amsterdam. www.concertgebouw.nl