Internet Voorkeur

Molleindustria.it. Videogames die niet alleen zijn gemaakt om te entertainen. Dit soort spelletjes ontwerpt Molleindustria, een Italiaanse groep kunstenaars, designers en programmeurs.

De Italianen zijn van mening dat de gamecultuur inmiddels een belangrijk en niet te negeren onderdeel van onze cultuur is. Met hun videospelletjes proberen ze dezelfde doelen te bereiken als ‘gewone’ kunstenaars: hun gevoelens en ideeën uitdrukken en sociale behoeftes in kaart brengen.

In bijvoorbeeld de McDonald’s game moeten de spelers zo veel mogelijk geld zien te verdienen. Om dat te bereiken mogen ze de smerigste trucjes uithalen.

In het spel Tamatipico kan de speler een flexwerker naar zijn pijpen laten dansen. Daarbij heeft hij de beschikking over verschillende mogelijkheden: de flexwerker aan het werk zetten, uit laten rusten of hem lol laten hebben.

Alle videogames zijn op de site van Molleindustria te downloaden, sommige in verschillende talen.

Zelfs aan Mac-liefhebbers is gedacht. Voor hen staan aangepaste versies op molleindustria.it. Het Italiaanse team hoopt met het werk nieuwe spelletjesgenres en -stijlen te creëren en aan de wieg te staan van een generatie ‘kritische’ spelletjesmakers.

Meer informatie: www.molleindustria.it