Goldblatt in Amsterdam

Goldblatt in Amsterdam In Huis Marseille in Amsterdam een overzichtstentoonstelling, Intersections, van de Zuid-Afrikaanse fotograaf David Goldblatt. Goldblatt is bekend geworden met zijn scherpe en subtiele blik op de Zuid-Afrikaanse samenleving. Tot eind jaren negentig werkte hij voornamelijk in zwart-wit. Pas toen hij door digitale ontwikkelingen in kleur dezelfde diepte en grafische expressie kon bereiken als in zwart-wit, is hij een nieuwe weg ingeslagen. Intersections, Huis Marseille, Amsterdam, 10 maart t/m 28 mei, www.huismarseille.nl Fernando Augusto Luta washes his clothes while Augusto Mokinda (13), Ze Jano (12) an Ze Ndala (10) pose for a photograph in the water in which they swim in a mineshaft of the Pomfret Blue Asbestos Mine, Pomfret, North-West Province, 25 December 2002. Goldblatt, David

In Huis Marseille in Amsterdam een overzichtstentoonstelling, Intersections, van de Zuid-Afrikaanse fotograaf David Goldblatt. Goldblatt is bekend geworden met zijn scherpe en subtiele blik op de Zuid-Afrikaanse samenleving. Tot eind jaren negentig werkte hij voornamelijk in zwart-wit. Pas toen hij door digitale ontwikkelingen in kleur dezelfde diepte en grafische expressie kon bereiken als in zwart-wit, is hij een nieuwe weg ingeslagen. Intersections, Huis Marseille, Amsterdam, 10 maart t/m 28 mei, www.huismarseille.nl