Fraai lenteweer

Met veel zon, geen regen en temperaturen boven 10 graden is het dit weekeinde fraai lenteweer. In de eerste helft van volgende week kan alleen op dinsdag een bui vallen, op andere dagen blijft het droog. Vanavond trekt een regenstoring naar Duitsland weg, gevolgd door steeds meer opklaringen, al kan er aan de kust eerst nog wel een enkele verspreide bui vallen.

Komende nacht wordt het uiteindelijk helder en koelt het in het binnenland tot 1 à 2 graden af. Verder is daar kans op lichte vorst aan de grond en kunnen er, bij een afnemende wind, enkele mistbanken ontstaan. Morgenochtend vroeg zullen de mistbanken snel verdwijnen, waarna de zon volop ruimte krijgt. Later in de ochtend en vooral morgenmiddag ontstaan enkele (stapel)wolken, maar het blijft droog. Bij een matige, op de Waddeneilanden mogelijk vrij krachtige zuidwestenwind (kracht 5) wordt het 10 tot 13 graden.

Zondag wordt het met maximumtemperaturen tussen 11 en 15 graden iets zachter. Verder lijkt het overwegend zonnig weer te worden. De wind blijft zuidwestelijk en matig, aan zee vrij krachtig. Maandag nadert vanuit het westen een regengebied, maar waarschijnlijk komt het overdag nog niet het land binnen. Dat betekent droog weer en opnieuw veel zon. Het blijft zacht met dan 10 tot 14 graden.

Op dinsdag kan er een enkele bui vallen en wordt het omstreeks 11 graden.