En verder

Boekenweek

Van 14 tot en met 24 maart wordt de Boekenweek gehouden met diverse activiteiten in heel Nederland. Op donderdag 15 maart vindt in de Melkweg het evenement Van De Zotten plaats met optredens van onder anderen Huub van der Lubbe, Maarten van Roozendaal, Fokke & Sukke en Freek de Jonge met zijn band. Presentatie is in handen van Frank van Pamelen en Jan J. Pietersen. Kaarten € 15 zijn verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen. Inl www.melkweg.nl

Geert Mak schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk De Brug en zal signeersessies geven bij diverse boekhandels in het hele land (voor date www.boekenweek.nl). Op zondag 18 maart mogen reizigers op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis reizen met NS.

Veiling schilderijen

Op woensdag 14 maart komen bij veilinghuis Sotheby's schilderijen, tekeningen en aquarellen onder de hamer. De kijkdagen zijn op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 maart van 10-17u.

De Boelelaan 30, Amsterdam. Aanvang veiling deel 1 om 10u30. Deel 2 14u.

Martin Walser

Ter gelegenheid van de verschijning van de Nederlandse uitgave van Der Augenblick der Liebe (Een ogenblik van liefde) vindt op 6 mrt (20u) een ontmoeting plaats met Martin Walser. Voertaal: Duits. Gespreksleiding: Joachim Umlauf.

Felix Meritis, Amsterdam, ceptie@felix.meritis.nl. Inl www.felix.meritis.nl

Veluwesafari

Tijdens een middagsafari op 23 maart neemt de Boswachter van Het Nationale Park De Hoge Veluwe natuurliefhebbers mee langs de meest bijzondere en markante bomen van De Hoge Veluwe. Onderweg wordt stilgestaan bij de zware storm van januari. Deze storm richtte in het Park hier en daar flinke schade aan, maar de Boswachter wijst ook op de positieve effecten van een dergelijke storm. Tevens vertelt hij over het leven van dieren en planten in en om bomen. De deelnemers worden onderweg voorzien van luxe hapjes en drankjes.

Reserveren via 0900 - 464 3835 (werkdagen, 20 ct/m) of per e-mail: reserveringen@hogeveluwe.nl.

Rozen snoeien

Bij diverse rozenkwekerijen, waaronder De Wilde in Zutphen en De Border in Ambt-Delden, zijn er in de maand maart Rozensnoeidagen. Op 10 maart kunt u vanaf 10 tot 16 uur snoeidemonstraties bijwonen.

Rozenkwekerij De Wilde, gebied Hoven, 0575-546810. Kwekerij De Border, Delden. Inl 074-3764123.

Proeven van kunst

Proeven van kunst is een uniek landelijk evenement waarbij een regionale kunstenaar wordt gekoppeld aan een restaurant. Bij bestelling van een speciaal Proeven van kunst-diner mag de gast een uniek, door de kunstenaar ontworpen onderbord na afloop houden. Sommige restaurants organiseren nog extra activiteiten, zoals een 'meet and greet' met de kunstenaar, live action painting of voordrachten. Tegen het einde van het evenement, in december 2007, wordt een ruilbeurs georganiseerd, waarbij gasten hun onderborden onderling kunnen ruilen. Een 3-gangen Proeven van kunst-diner is er vanaf 45 euro, inclusief onderbord.

Proeven van kunst, tot december 2007 in diverse steden www.proevenvankunst.nl