Eerste grote Schwittersexpositie in Nederland

De eerste grote Nederlandse overzichtstentoonstelling rond het werk van de Duitse avant-gardistische kunstenaar Kurt Schwitters (1887-1948) is nu te zien in het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen. Het museum toont meer dan driehonderd schilderijen, assemblages, collages, reliëfs, sculpturen en documenten op de expositie Kurt Schwitters en de avant-garde. Ook te zien in Rotterdam is Schwitters’ levenswerk, het Gesammtkunstwerk de Merzbau, dat onderdeel was van de destijds scandaleuze Hollandse dada-tournee van 1923. Kurt Schwitters en de avant-garde, Museum Boijmans Van Beuningen, 3 maart t/m 28 mei, www.boijmans.nl

De eerste grote Nederlandse overzichtstentoonstelling rond het werk van de Duitse avant-gardistische kunstenaar Kurt Schwitters (1887-1948) is nu te zien in het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen. Het museum toont meer dan driehonderd schilderijen, assemblages, collages, reliëfs, sculpturen en documenten op de expositie Kurt Schwitters en de avant-garde. Ook te zien in Rotterdam is Schwitters’ levenswerk, het Gesammtkunstwerk de Merzbau, dat onderdeel was van de destijds scandaleuze Hollandse dada-tournee van 1923.

Kurt Schwitters en de avant-garde, Museum Boijmans Van Beuningen, 3 maart t/m 28 mei, www.boijmans.nl