Doorstart Nighttown onzeker

Een doorstart van de Rotterdamse popzaal Nighttown is voor de tweede keer van de baan. De drie beoogde nieuwe eigenaren hebben, na maandenlange onderhandelingen met Heineken en de stichting Live at Nighttown (LAN), op het laatste moment afgezien van overname.

Heineken vraagt ruim een half miljoen euro voor de inventaris, goodwill en de naam. Ook zou de nieuwe leiding de verliezen uit het verleden moeten goedmaken.

Nighttown moest in juli vorig jaar sluiten wegens financieel wanbeleid. Fab Five Holding, de horecatak, ging toen failliet met een schuld van 2 miljoen euro.

Na lang aarzelen ging de gemeenteraad vorige maand akkoord met een subsidie van 400.000 euro om de schulden te saneren. Wel eiste de raad een scheiding tussen horeca-exploitatie en concertorganisatie anderzijds. Om die reden haakte een andere kandidaat-koper al af. Vooral Leefbaar Rotterdam, met veertien zetels de grootste oppositiepartij, verzette zich de afgelopen maanden tegen een doorstart met gemeentegelden. Heineken heeft aangekondigd te blijven zoeken naar een nieuwe uitbater.