Death of a President

Dvd Cabaret Myjer rapt, springt en schreeuwt In 2004 kwam cabaretier Jochem Myier met zijn derde programma: Yeee-Haa! Na ruim 300 voorstellingen, allemaal uitverkocht, is de show nu op dvd te koop. In Yeee-Haa! speelt Myjer in zijn eentje triviant. Hij moet de gekleurde driehoekjes verzamelen om zijn leven compleet te maken. Zo gaat hij sal- sadansen met een negerin, moet hij altijd blijven lachen en zoekt hij zijn grote liefde. En natuurlijk gaat alles in razend tempo: Myjer rent, rapt, zingt, springt en schreeuwt aan één stuk door. LvdS Jochem Myjer: Yeee-Haa! ****- Met medewerking van Elda Dorren, Jacob Haagsma, Frank Provoost, Leonie van der Schraaf, Saul van Stapele en Jan Vollaard A handout photograph obtained 31 August 2006 from Britain's Channel 4, shows a scene from a mock documentary showing the imagined assassination of U.S. President George W Bush, in a move which looks set to court controversy. Channel 4's 'The Death Of A President' mixes archive footage and CGI technology to give a chillingly realistic representation of a real killing. In the film, the president makes a speech to business leaders in Chicago and faces a massive anti-war demonstration. He is shot by a sniper as he leaves the venue and the investigation into his killing focuses on Syrian-born man. The film will debut at the Toronto Film Festival, which starts on September 7, and will be aired on Channel 4's digital channel More4 in October. NO SALES/AFP PHOTO/EDITORIAL USE ONLY/CHANNEL 4/HANDOUT AFP

In de Deense film AFR wordt er met behulp van archiefmateriaal en fake-interviews een aanslag gepleegd op de Deense premier Anders Fog Rasmussen. Gabriel Range doet hetzelfde met de Amerikaanse president Bush die op 19 oktober van dit jaar maar beter binnen kan blijven. Range heeft een ernstige bedoeling: aantonen dat geheime diensten niet verder willen kijken dan hun eigen vooroordelen. Regie: Gabriel Range, met: Hend Ayoub, Brian Boland