Advies: griepprik gratis vanaf 60 jaar

rotterdam. De jaarlijkse griepprik moet ook gratis beschikbaar komen voor 60- tot 65-jarigen. Personeelsleden in verpleeghuizen en ziekenhuizen die dagelijks in contact komen met patiënten moeten het dringende advies krijgen om jaarlijks een griepprik te halen. Niet om zelf niet ziek te worden, maar omdat besmet personeel een belangrijke bron is van griepuitbraken in zorginstellingen. Dat schreef de Gezondheidsraad gisteren in een advies over de griepprik. Die is tot nu toe gratis beschikbaar voor 65-plussers en chronisch zieken. In Nederland heerst nu een officiële griepepidemie, bleek gisteren uit cijfers van het onderzoeksinstituut Nivel. Per 100.000 mensen hebben momenteel 86 de griep. Als meer dan 60 op de 100.000 mensen zich bij de huisarts melden, is officieel sprake van een epidemie.