5 redenen om uit te gaan

Sumo

Mauritsweg 28/29, RotterdamTelefoon (010) 281 99 77Keuken open 12.00-22.30Gem. prijs 3-gangen à la carte 22 euroCategorie: nieuwkomer

De nieuwe Sumo ziet er mooi uit en serveert kwalitatief goed eten voor een lage prijs. Daarnaast is de bediening nog steeds even vriendelijk en correct. Je eet hier volgens de All U Can Eat-formule, waarbij je in 3 uur tijd net zoveel kan bestellen als je wilt. Na een aantal eetronden, wordt de keuze van de kaart echter wel wat beperkt. De zaak is zowel geschikt voor een gezellige groepsmaaltijd als voor een romantisch diner voor twee.goed | De zaak is sfeervol ingericht en de bediening is vlot en wel in voor een grapje. Het eten was goed, maar niet alles was super. Ze raden de gerechten aan die het meest vullen, waardoor je snel vol raakt. (05-02-2007 R. H. te Rotterdam)

uitstekend | De bediening was vriendelijk en alert. Het is lang geleden dat we zo verwelkomd en uitgezwaaid werden. Ook het eten is hier prima. Er wordt gebruik gemaakt van verse ingrediënten die snel bereid worden. Hier komen we nog terug. (22-01-2007 T. van V. te Rotterdam)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 FILMAVOND

Off Screen

Rotterdam: Zaal De Unie. Vrijdag, 20.00u. Entree: gratis. Res: 010-4333534 & www.rrkc.nl

Off Screen doet vanavond het Filmfestival dunnetjes over in Zaal De Unie. Kijk naar de films die gemaakt zijn in Rutger Hauers masterclass en naar de films van Kort Rotterdams van Ari Deelder, Willem Weemhof en Mark Wallaard en Tim Treurniet. Verder biedt Off Screen je de gelegenheid Simply Cinema # 2 te bekijken, gevolgd door een interview van Pieter Jan Smit met maker Christiaan van Schermbeek, tevens moderator van deze avond. Tot slot een ‘teaser’ (korte film) van Nino P. voor haar nieuwe film: Mijn nichtje in Amerika.

3 FEESTJE

DIY Goodbye Party

Amsterdam: Mediamatic, Post CS Gebouw. Vrijdag vanaf 18.00u. Gratis. www.mediamatic.net/girlfriend

Mediamatic organiseert vanavond een Goodbye Party voor de tentoonstelling The Girlfriend Experience van Martin Butler. Vrijdag is de laatste kans om via de computer te spelen met de vier menselijke avatars. Mediamatic organiseert de avond samen met Radio Rietveld. Het programma bestaat uit een Avatar sound mix, Andre’s Absinth bar, DIY sushi, een Open DIY Night en optredens van Deejay Christopher, DJ’s van RRSMCS en de muzikanten David Linton (‘the godfather of electronic music’) en breakbeatterrorist Bong-Ra.

4 MANIFESTATIE

In de geest van angst

Nijmegen: LUX. Zaterdag & zondag. Diverse passe-partouts. Inl: www.co-ops.nl

In de geest van angst is een publieksmanifestatie in drie delen van CO-OPs. Experiment I (zaterdag 21.00-23.30 uur) gaat met film, beeld, performance en debat in op onze angstcultuur. Aansluitend kun je ’s nachts (0.00-06.00 uur) griezelen bij drie horrorfilmmenu’s. Kies uit light, medium of heavy. In experiment III (zondag 14.00-17.00 uur) zal hersenonderzoeker Peter Hagoort in beeld en taal angst bij je oproepen en je live tonen wat je brein doet als je angstig bent.

5 LITERATUUR

Het Voorwoord

Den Haag: Koninklijke Schouwburg. Zondag 15.00-21.30u. Res/inl: 0900-8282999; www.hetvoorwoord.nl

Tijdens literatuurfestival Het Voorwoord worden voordrachten van auteurs en interviews afgewisseld door muzikale intermezzo's. In de zalen van de Koninklijke Schouwburg kan je een eigen programma samenstellen. Met o.a. Kees van Kooten, Remco Campert, Joost Zwagerman, Aart Staartjes en Arthur Japin. Muziek van Do-The-Undo, Solo en Meindert Talma & The Negroes.