Zoutwinning in het Peruaanse Maras

Zoutwinning in het Peruaanse Maras Maras, 8 maart. Maras, 8 maart. Een Peruaan delft zout uit de Maras-zoutmijn in de zuidoostelijke Peruaanse provincie Cuzco. De zoutterrassen rond het stadje Maras bestaan uit ruim 3.000 bassins. De mijnen zijn gelegen in de Urubamba-vallei, de heilige vallei der Inca’s. De zoutwinning vormde eeuwenlang de belangrijkste inkomstenbron van zuidelijk Peru. De zouthoudende bron bovenaan de vallei wordt afgeleid naar ondiepe bassins, die uit de bergrug gegraven werden. Deze manier van zoutwinning stamt van vóór 1438. De structuur van de koloniale mijnen is nog altijd bewaard gebleven. (Foto Reuters) Worker Emilio Tito collects salt in a pool at the Maras mines in Cuzco March 7, 2007. The Maras salt mines comprise of about 3,000 small pools constructed on the slope of a mountain at the Urubamba valley in the Andean region of Cuzco. REUTERS/Mariana Bazo(PERU) REUTERS