The Departed

The Departed Met vier Oscars was The Departed van Martin Scorsese dé grote winnaar van 29-ste Oscaruitreiking eind februari. Scorsese situeerde zijn glorieuze remake van de Hongkongse thriller Infernal Affairs in Boston, waar een agent infiltreert in de maffia en een gangster zich ingraaft bij de politie. Matt Damon en Leonardo DiCaprio waren nooit beter, en dan is er toch nog Jack Nicholson als de maffiabaas om de show van hen te stelen. Regie: Martin Scorsese. Met: Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Alec Baldwin, Martin Sheen, Ray Winstone. In: 23 bioscopen. ** FILE ** In this file photo provided by Warner Bros. Entertainment, actors Matt Damon, left, and Leonardo DiCaprio are shown in a scene from "The Departed." The film was nominated for an Academy Award as best picture Tuesday, Jan. 23, 2006, with DiCaprio getting a nod for best actor. (AP Photo/Warner Bros. Entertainment, Andrew Cooper, File) Associated Press

Met vier Oscars was The Departed van Martin Scorsese dé grote winnaar van 29-ste Oscaruitreiking eind februari. Scorsese situeerde zijn glorieuze remake van de Hongkongse thriller Infernal Affairs in Boston, waar een agent infiltreert in de maffia en een gangster zich ingraaft bij de politie. Matt Damon en Leonardo DiCaprio waren nooit beter, en dan is er toch nog Jack Nicholson als de maffiabaas om de show van hen te stelen.

Regie: Martin Scorsese. Met: Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Alec Baldwin, Martin Sheen, Ray Winstone. In: 23 bioscopen.