Televisie Voorkeur

Arbeiten für die Ewigkeit heet de documentaire over de kunstenaar Markus Lüpertz (1941, Reichenberg), beeldhouwer, schilderdier, rector van de Kunstakademie, Düsseldorf, dandy en levensgenieter. ARD, 23.45-0.30u. Foto Phoenix/WDR PHOENIX ARBEITEN F†R DIE EWIGKEIT "Der Maler und Bildhauer Markus LŸpertz", ein Film von Walter Smerling, am Dienstag (27.03.07) um 19:15 Uhr. Markus LŸpertz in seinem Atelier in DŸsseldorf neben seinem Werk "Weiblicher RŸckenakt" (2006) © PHOENIX/WDR/Andrzey Walkusz - honorarfrei, Verwendung nur im Zusammenhang mit o.g. Sendung bei Nennung "Bild: PHOENIX/WDR/Andrzey Walkusz" (S2). PHOENIX-Kommunikation: 0228/9584-196; Fax: -199; presse@phoenix.de PHOENIX/WDR/Andrzey Walkusz

actualiteiten

Koppen. Reportage over de douane op luchthaven Zaventem, waar in vergelijking met vorig jaar het aantal drugsvangsten is verdubbeld. België 1, 21.10-21.45u.

Nova. Reportage over de stille tocht in Enschede voor de vrouw die zondag werd doodgeschoten door een bijna uitbehandelde tbs’er, aandacht voor het debat over tbs en een reportage over een Duitser die na het uitzitten van een straf voor verkrachting 24 uur per dag wordt bewaakt. Daarbij zijn dertig agenten betrokken. Verder een reportage uit de VS over de dreigende neergang van de Amerikaanse economie. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Rare streken: Yellowstone, America’s sacred wilderness. Documentaire over Yellowstone, het eerste nationale natuurpark ter wereld. Het ligt in een omgeving die door enorme vulkaanuitbarstingen is ontstaan. De vulkanische krachten die omhoog komen vanuit de kern van de aarde zijn voldoende om de vele geisers en warmwaterbronnen onafgebroken van energie te voorzien. Het park heeft de meest gevarieerde dierenpopulatie van heel Noord-Amerika: van grizzlyberen, wolven, bergluipaarden en coyotes tot arenden, uilen en raven.

Andere tijden: Fokker. De jonge Anthony Fokker was zeer ambitieus en deed revolutionaire uitvindingen. Daarmee gaf hij een belangrijke impuls aan de Duitse luchtmacht in de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft daar zelf filmbeelden van gemaakt. Een verslag van de opkomst van Fokker. Ned.2, 21.25-22.00u.

Holland Doc: beperkt houdbaar. De documentaire analyseert de tijdgeest waarbij de economie steeds verder ons lichaam binnendringt. Zie ook mediapagina 24 . Ned.2, 22.50-23.50u.

Dossier 2300: Verslaafd geboren. Reportage over twee aan de heroïne verslaafde zwangere vrouwen die worden gevolgd tijdens hun zwangerschap en de geboorte van hun kinderen. RTL4, 22.55-23.55u.

Operatie Barbarossa: Het uur van de wraak. Laatste deel van een vierdelige documentaireserie over de Duitse inval in de Sovjet-Unie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de Slag om Stalingrad werden de Duitse troepen bijna permanent in de verdediging gedrongen. Hitler reageerde met de tactiek van de verschroeide aarde: alles wat de vijand ten dienste kon zijn, moest vernietigd worden. Eind april 1945 hesen sovjetsoldaten de rode vlag op de Rijksdag in Berlijn. De Sovjets gedroegen zich als uitgehongerde dieren. De Duitse vrouwen werden beschouwd als oorlogsbuit die men naar believen kon gebruiken. België 2, (Canvas), 22.55-23.40u.

praatprogramma

Max & Martine. Gast is Jaap Jonbloed, presentator van het programma Vermist, auteur van boeken over de misdaad in Nederland en al zevenentwintig jaar in dienst bij de TROS. Ned.2, 17.35-18.25u.

Pauw & Witteman. Onder de gasten vandaag de nieuwe staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak en journaliste Sylvia Witteman die vertelt over haar rol in de komende Boekenweek, die zal plaatsvinden van 14 tot en met 24 maart. Ned.1, 23.00-23.55u.

Question time. Presentator David Dimbleby nodigt een geselecteerd studiopubliek uit om vragen te stellen aan een panel met daarin landelijke politici en vooraanstande Britten. BBC1, 23.35-0.35u.

informatief

Wildlife: Dagboek van een beer. Vierde deel van een 5-delige natuurserie waarin drie experts in afgelegen gebieden in Noord-Amerika intieme portretten hebben gemaakt van het dagelijkse leven van berenfamilies. Ned.2, 19.55-20.25u.

S.A.S.: De Britse elitetroepen. Eerste aflevering van een reportageserie over de geheimen en mythen rond de Special Air Service. Commando’s komen aan het woord en onthullen hoe het is om deel uit te maken van een elite-eenheid. RTL 7, 22.40-23.40u.

Muziek

Grand Prix Vorentscheid 2007. Rechtstreekse uitzending van het nationale Duitse songfestival met als deelnemers de 50-jarige rock-poëet Heinz Rudolf Kunze, de meidengroep Monrose en de nieuwkomer van het jaar, Roger Cicero. ARD, 20.15-21.45u.

sport

NOS Sportjournaal. Voorbeschouwingen op het UEFA Cup-duel Newcastle United-AZ en op het wereldkampioenschap Afstanden schaatsen voor mannen en vrouwen in Salt Lake City, de laatste grote wedstrijd van het schaatsseizoen 2006/2007. Ned.1, 18.49-18.57u.

NOS UEFA Cup. Rechtstreeks verslag van de UEFA Cup-wedstrijd van Newcastle United tegen AZ. Met wedstrijdanalyse van Danny Blind en nabeschouwing. Ned.1, 20.27-22.38u.