Televisie Overige Films

Planet of the Apes (Tim Burton, 2001, VS). Make-upafdeling speelt hoofdrol in ‘reimaging’ van orginele apenplaneetfilm uit 1968. Oogstrelend spektakel laat astronaut Mark Wahlberg als een Odysseus de prijs betalen voor het de ruimte insturen van genetisch gemanipuleerde apen. RTL7, 20.30-22.40u.

Mickey Blue Eyes (Kelly Makin, 1999, VS). Vehikel voor Hugh Grant annex satirische maffiakomedie. Veilingmeester Grant valt onnozel voor dochter Jeanne Tripplehorn van gangsterbaas James Caan. Ook met Joe Viterelli. Net5, 20.30-22.25u.

Je vous aime (Claude Berri, 1980, Frankrijk). Warrige vertelstructuur kan de modieuze oppervlakkigheid niet verhullen van film waarin Catherine Deneuve alleen van beginnende liefdes kan genieten. Tot haar vermaarde minnaars behoren Jean-Louis Trintignant, Gérard Depardieu, Alain Souchon en Serge Gainsbourg. TV5, 21.00-22.45u.