Televisie Film van de Dag

Hugh Grant, zijn ex Elizabeth Hurley en Gene Hackman tijdens de opnamen van Extreme Measures. EXTREME MEASURES Hugh Grant, Gene Hackman Foto datering: 1996 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Extreme Measures. Stel: je bent een jonge, veelbelovende chirurg op de eerste hulp van een overbevolkt en chaotisch ziekenhuis in de binnenstad van New York. Op een dag worden daar twee brancards binnengerold, onder het bekende geschreeuw van meerennende begeleiders. De ene patiënt is een zojuist neergeschoten politieman. De andere is de schutter, een zich onaangenaam gedragende junk. Beide gevallen zien er ernstig uit, maar de junk is er slechter aan toe dan de agent. Er is maar één operatiekamer beschikbaar en je moet nu beslissen wie je daar behandelt. De maat en de vrouw van de agent kijken je beiden doordringend aan. Dit is nog maar de voorbode van andere ethische dilemma’s waarmee de door Hugh Grant gespeelde arts in deze thriller te maken krijgt. Zo kruist hij vooral de degens met een diabolische geleerde (Gene Hackman).

(Michael Apted, 1996, VS), Net5, 22.25-0.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg