Televisie Film van de Dag

Extreme Measures. Stel: je bent een jonge, veelbelovende chirurg op de eerste hulp van een overbevolkt en chaotisch ziekenhuis in de binnenstad van New York. Op een dag worden daar twee brancards binnengerold, onder het bekende geschreeuw van meerennende begeleiders. De ene patiënt is een zojuist neergeschoten politieman. De andere is de schutter, een zich onaangenaam gedragende junk. Beide gevallen zien er ernstig uit, maar de junk is er slechter aan toe dan de agent. Er is maar één operatiekamer beschikbaar en je moet nu beslissen wie je daar behandelt. De maat en de vrouw van de agent kijken je beiden doordringend aan. Dit is nog maar de voorbode van andere ethische dilemma’s waarmee de door Hugh Grant gespeelde arts in deze thriller te maken krijgt. Zo kruist hij vooral de degens met een diabolische geleerde (Gene Hackman).

(Michael Apted, 1996, VS), Net5, 22.25-0.40u.

André Waardenburg