Radio Voorkeur

Desmet live. Gerben Graddesz Hellinga over zijn boek Zeehelden uit de Gouden Eeuw waarin hij de levens beschrijft van 23 officieren die belangrijk zijn geweest voor de ontstaansgeschiedenis van de Republiek der Verenigde Nederlanden; Sunny Bergman over haar documentaire Beperkt Houdbaar en dwingende schoonheidsidealen; een reportage over de verzameling menselijke resten in het Tropenmuseum en tekenaar Jean Marc van Tol legt met filosoof/psycholoog Kees Kraaijenveld uit wat Fokke en Sukke van doen hebben met de canon van de geschiedenis. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Nationale trompetheld Eric Vloeimans over zijn nieuwe plaat Gatecrashin. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Suzanne Raes over haar documentaire Erfgenaam van Elsschot, longarts Marc Noppen over het lied La Quête van Jacques Brel en een zoektocht naar de ware muziek van Ghana. Highlife is begin vorige eeuw in Ghana ontstaan als een mengsel van traditionele muziek, jazz en marsmuziek, met veel blazers van de legereenheden van de Europese mogendheden die er gestationeerd waren. Concertzender, 20.02-22.02u.