OPERA

OPERA Madama ButterflyVanaf het eerste akkoord regeert het onheil de gestileerde productie die Robert Wilson ontwikkelde van Puccini’s opera Madama Butterfly. Het toneelbeeld is leeg en esthetisch, het achterdoek kleurt mee met de stemmingen op het toneel. Die zijn in Puccini’s opera weinig opwekkend. Het verhaal van het meisje Butterfly (Adina Nitescu of Roxana Briban) dat een gearrangeerd nephuwelijk aangaat met de Amerikaan Pinkerton (Richard Leech of Marc Heller) maar zelf niet inziet dat het nep is, is zeldzaam treurig – met haar harakiri-scène als dieptepunt. Jaap van Zweden leidt het Residentie Orkest en maakt zijn officiële debuut bij De Nederlandse Opera. Voorstellingen op 9, 12, 15, 18, 21, 24, 28 maart en 2, 8, 11 april. Inl 020-6255455; www.dno.nl Madama Butterfly door de Nederlandse Opera De Nederlandse Opera - Madama Butterfly Baus, Hermann ;Baus, Clärchen

Madama ButterflyVanaf het eerste akkoord regeert het onheil de gestileerde productie die Robert Wilson ontwikkelde van Puccini’s opera Madama Butterfly. Het toneelbeeld is leeg en esthetisch, het achterdoek kleurt mee met de stemmingen op het toneel. Die zijn in Puccini’s opera weinig opwekkend. Het verhaal van het meisje Butterfly (Adina Nitescu of Roxana Briban) dat een gearrangeerd nephuwelijk aangaat met de Amerikaan Pinkerton (Richard Leech of Marc Heller) maar zelf niet inziet dat het nep is, is zeldzaam treurig – met haar harakiri-scène als dieptepunt. Jaap van Zweden leidt het Residentie Orkest en maakt zijn officiële debuut bij De Nederlandse Opera.

Voorstellingen op 9, 12, 15, 18, 21, 24, 28 maart en 2, 8, 11 april. Inl 020-6255455; www.dno.nl