nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Stop de persen. Nrc.next is bezig met een experiment: de fotopagina wordt tijdens een drukgang gewisseld. Dat levert vier verschillende kranten op één dag op. Hans Nijenhuis, chef van de next-redactie, op zijn weblog: „Vier verschillende edities om vier foto’s op In Beeld te kunnen plaatsen, zijn we helemaal gek geworden? Misschien wel. Dit is hoe het idee is ontstaan: Lars van den Brink fotografeert regelmatig voor nrc.next. Nu heeft hij voor een boek over hardlopen dertig mooie wedstrijden vastgelegd. Het boek komt zaterdag uit en Lars bood zijn werk aan voor In Beeld. Het begon als een grapje. Maar ja, voor dat je het weet begin je te fantaseren. Als er laatste nieuws is, wordt de pers soms tijdens het drukken stilgezet (Stop de persen!) voor een nieuwe editie. Bij NRC Handelsblad heb ik het herhaaldelijk meegemaakt. Bij nrc.next hebben we het nog nooit gedaan.” Bekijk de vier foto’s op het weblog van nrc.next: www.nrc.nl/nextlog

Stop de persen. Nrc.next is bezig met een experiment: de fotopagina wordt tijdens een drukgang gewisseld. Dat levert vier verschillende kranten op één dag op. Hans Nijenhuis, chef van de next-redactie, op zijn weblog: „Vier verschillende edities om vier foto’s op In Beeld te kunnen plaatsen, zijn we helemaal gek geworden? Misschien wel. Dit is hoe het idee is ontstaan: Lars van den Brink fotografeert regelmatig voor nrc.next. Nu heeft hij voor een boek over hardlopen dertig mooie wedstrijden vastgelegd. Het boek komt zaterdag uit en Lars bood zijn werk aan voor In Beeld. Het begon als een grapje. Maar ja, voor dat je het weet begin je te fantaseren. Als er laatste nieuws is, wordt de pers soms tijdens het drukken stilgezet (Stop de persen!) voor een nieuwe editie. Bij NRC Handelsblad heb ik het herhaaldelijk meegemaakt. Bij nrc.next hebben we het nog nooit gedaan.” Bekijk de vier foto’s op het weblog van nrc.next:

www.nrc.nl/nextlog

Vrouwendag in Rusland. Correspondent Coen van Zwol mijmert op zijn weblog Moskou over de internationale verschillen wat betreft de viering van Vrouwendag. „ In Rusland ging Vrouwendag toch al nooit over feminisme. Het woord alleen al vervult Russische vrouwen met onverklaarbare angst. Feministen, dat zijn toch lesbiennes die geen kerel kunnen krijgen? Hier betekent Vrouwendag kerels die één keer per jaar ook eens wat uitvoeren en bloemen, chocolade, zoete champagne organiseren voor vrouw, secretaresse en/of maîtresse. We hebben het er vandaag druk mee. Zo stond mijn dochter Misja de hele dag koekjes te bakken.”

www.nrc.nl/moskou

Rectificatie / Gerectificeerd

In de rubriek nrc.nl/blogs (8 maart, pagina 24) werd gisteren vermeld dat Misja het dochtertje van correspondent Coen van Zwol is. Misja is zijn zoon.