Gratis naar de film`An Inconvenient Truth` in 17 steden

MAASTRICHT. In zeventien steden kunnen bioscoopbezoekers vanaf vandaag een maand lang gratis naar de film An Inconvenient Truth, het klimaatalarm van oud-presidentskandidaat Al Gore. Het initiatief komt van de Nederlandse stichting Planet Prosperity Foundation. De steden waar de Oscarwinnende documentaire gratis wordt vertoond, zijn Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Heerlen, Hilversum, Groningen, Leiden, Rotterdam, Venray/Reuver, Zeist en Zutphen. De stichting hoopt de bewustwording van het probleem van klimaatverandering te vergroten en wil een breed debat in Nederland over de kwestie aanzwengelen. De campagne voor de actie wordt gevoerd onder de naam www.gratisnaarAl.nl.