En verder

RondleidingHet Allard Pierson Museum organiseert 11 maart (13u) de rondleiding Grieken en Romeinen. Klassiek archeologe Eva Doove neemt bezoekers mee terug naar de bakermat van onze beschaving, de klassieke oudheid. Op de Griekse en Romeinse afdeling van het Allard Pierson Museum zullen verschillende aspecten van de klassieke geschiedenis, kunst en cultuur worden behandeld.

Verzamelen: bij de kassa van het Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127, Amsterdam. Duur: 1 uur. 6,50 euro p.p. (excl. toegang tot het museum). Res: 06-18257014 & info@amsterdamcitywalks.com

Giphart & ChabotHet Letterkundig Museum en de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag organiseren van 12 maart t/m 8 april de tentoonstelling Giphart en Chabot met Bril - De Expo. Samen schrijven de schrijvers dit jaar 60 jaar. Op 11 maart (15u) openen ze samen de expositie met een optreden. Aansluitend presenteert Bart Chabot drie nieuwe gedichtenbundels McPain.

Letterkundig Museum / Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag. Toegang: gratis. Res. noodzakelijk: 070-3339666 & info@nlmd.nl . Inl: www.letterkundigmuseum.nl

Het VoorwaardOp 11 mrt (15u) vindt in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag Het Voorwoord plaats. Dit festival geeft aandacht aan Nederlandstalige literatuur. Voordrachten van auteurs en interviews worden afgewisseld door muzikale entr’actes. Optredens van en interviews met o.a. Arthur Japin, Jan Siebelink, Abdelkader Benali, Remco Campert, Esther Jansma, Kees van Kooten, Marcel Möring en Tommy Wieringa. Muziek: Do the Undo, Solo en Meindert Talma & The Negroes.

Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3 te Den Haag. Kaarten: 15 € excl. servicekosten. Kaarten: 0900-8282999. Inl: www.hetvoorwoord.nl

KnoppenwandelingZondag 11 maart organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een knoppenwandeling in de Haarlemmerhout; een eeuwenoud stadsbos met eiken, beuken en linden. Ooit strekte de Haarlemmerhout zich uit langs de Hollandsche kuststrook en was het vele malen groter dan nu. Hoe gaat het aanmaken van nieuwe boomknoppen elk jaar in zijn werk?

Knoppenwandeling zo 11 maart 11u; start bij voormalig restaurant Dreefzicht, Fonteinlaan, Haarlem. Duur: 1,5 uur. Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Inl 023-5326232 of www.ivnzk.nl en www.natuurwegwijzer.nl.