Een droog weekeinde

Terwijl morgen weer regen valt, lijkt het in het weekeinde droog te blijven. Dan komt bovendien de temperatuur enkele graden hoger uit. Begin volgende week zal het vervolgens licht wisselvallig weer zijn. Vanavond en vannacht is het droog. In het westen raakt het in de loop van de nacht bewolkt, in de vroege ochtend gevolgd door regen.

De temperatuur daalt naar waarden tussen 4 graden in het binnenland en 7 aan de kust. Morgen breidt de regen zich snel oostwaarts uit. In de tweede helft van de middag klaart het in de westelijke provincies op, ’s avonds ook in het oosten. Maar tegelijkertijd kan vanuit het westen nog een enkele bui het land binnendringen. De wind waait uit het zuidwesten, later westen en wordt matig, langs de kust vrij krachtig of krachtig (6 Beaufort). De temperatuur komt op maximaal 8 tot 10 graden uit. Zaterdag trekt een sterk hogedrukgebied Frankrijk binnen en schuift vervolgens op zondag via Duitsland naar Tsjechië weg.

Het houdt oceaanstoringen op afstand, zodat het weekeinde droog zal verlopen. Verder zijn er perioden met zon te verwachten en wordt het enkele graden zachter: zaterdag maximaal 10 tot 12 graden, zondag tussen 11 en 14 graden. De zuidwestenwind is daarbij veelal matig tot vrij krachtig. Waarschijnlijk begint maandag droog, later op de dag gaat het weer regenen.

Dinsdag is het wisselend bewolkt met enkele buien.