Das Leben der Anderen

Das Leben der Anderen Dé Duitse hit van het afgelopen jaar is de visie van een Wessi op het nabije verleden van Oost-Duitsland. Debutant Florian Henckel von Donnersmarck gebruikt de Stasi, de Oost-Duitse veiligheidsdienst, als decor voor een ingewikkeld liefdesdrama met vier hoofdpersonen. Met veel aandacht voor historische anekdotiek, Trabantjes en grauwe interieurs. Das Leben der Anderen paart grote ambities aan groot vakmanschap. Regie: Florian Henckel von Donnersmarck. Met: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch, Ulrich Tukur. In: 22 bioscopen. scene uit de film Das Leben der Anderen (2006) FOTO: Cinemien Sebastian Kock Martina Gedeck

Dé Duitse hit van het afgelopen jaar is de visie van een Wessi op het nabije verleden van Oost-Duitsland. Debutant Florian Henckel von Donnersmarck gebruikt de Stasi, de Oost-Duitse veiligheidsdienst, als decor voor een ingewikkeld liefdesdrama met vier hoofdpersonen. Met veel aandacht voor historische anekdotiek, Trabantjes en grauwe interieurs. Das Leben der Anderen paart grote ambities aan groot vakmanschap.

Regie: Florian Henckel von Donnersmarck. Met: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch, Ulrich Tukur. In: 22 bioscopen.