Cleveland wint basketbaltopper,41 punten James

Rotterdam, 8 maart. De Amerikaan LeBron James speelde vannacht een hoofdrol in de topper van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA). Tegen de Detroit Pistons maakt de 22-jarige James 41 punten. Zijn ploeg won het duel in de verlenging met101-97. De vijf voorgaande onderlinge duels in de competitie werden gewonnen door de Pistons. In de Eastern Conference, een van de twee afdelingen van het Noord-Amerikaanse basketbal, kwam nummer twee Cleveland daardoor dichter bij de koploper uit Detroit, die dit seizoen 37 wedstrijden won en 22 duels verloor. Cleveland staat tweede, met 36-22. ”Als we goed spelen, kan niemand ons verslaan”, aldus James, die als een van Amerika`s beste spelers bezig is aan zijn vierde seizoen bij de Cavaliers. Bij Detroit is Lindsey Hunter tien wedstrijden geschorst nadat hij was betrapt op het gebruik van het verboden middel amfetamine. Volgens Hunter zat dat amfetamine in een dieetpil die hij slikte.