Afrekening met jaren ’80

Music and Lyrics Regie: Marc Lawrence. Met: Hugh Grant, Drew Barrymore, Campbell Scott, Brad Garrett, Haley Bennett. In: 95 bioscopen. ***-- scene uit de film Music & Lyrics (2007) FOTO: Warner Bros Drew Barrymore Warner Bros

Music and Lyrics

Regie: Marc Lawrence. Met: Hugh Grant, Drew Barrymore, Campbell Scott, Brad Garrett, Haley Bennett. In: 95 bioscopen.

***--

Music and Lyrics begint met een hilarische parodie op een jaren ’80 videoclip. Een naar Wham! gemodelleerde popgroep playbackt in zwart-wit geblokt decor hun single Pop Goes My Heart. Fletcher (Hugh Grant) speelt de tweede viool in de groep PoP, zoals Andrew Ridgeley dat deed bij Wham! Als de zanger van PoP solo gaat à la George Michael, is het gedaan met de carrière van Fletcher.

Het verhaal van Music and Lyrics begint vijftien jaar later als Fletcher wordt gevraagd mee te doen aan de ‘battle of the 80s has-beens’. Regisseur/scenarist Marc Lawrence is niet de eerste de beste in het genre van de romantische komedie. Hij schreef scenario’s voor succesvolle Sandra Bullock-vehikels als Forces of Nature en Miss Congeniality. Hij maakte zijn regiedebuut met Two Weeks Notice. Lawrence’s films staan garant voor aardig amusement met bovengemiddeld veel geslaagde grappen en komische situaties.

Deze film moet het hebben van het mild-satirische gehalte dat afrekent met jaren tachtig-nostalgie, idiote televisieformules en tienerpopsterren die sexy én spiritueel willen zijn.

    • André Waardenburg