7 redenen om uit te gaan

La Provence

Hoofdstraat 109, DriebergenTelefoon (0343) 512920Keuken open 12.00-14.30, 17.30-22.00, zo-ma geslotenGem.prijs 3-gangen à la carte 40 euro.Categorie: romantisch

Door het strakke interieur met aardekleuren en zwart, plus het wit van het tafellinnen, is de sfeer gelijk duidelijk. Geen verrassend nieuws dat La Provence ook lifestyle-evenementen culinair aankleedt. In de grote open keuken zie je de bereiding van onder andere de beroemde lamsrug, gegaard onder een kap van zout en de overheerlijke langoustine met serehschuim.

uitstekend | Wat een voorrecht om hier te mogen eten. Het restaurant heeft een prachtige, stijlvolle entourage. Bij elk gerecht wordt uitleg gegeven. Wat een verrassende smaakelementen op één bord. Hier weten ze hoe je je gasten dient te verwennen. (08-01-2007 U. de H. te Zwijndrecht)

uitstekend | Wat een heerlijk adres! Deze zaak heeft een mooie inrichting met veel privacy. We werden bediend door een zeer correcte en plezierige zwarte brigade. Het zou geen straf zijn om hier elke week te dineren! (22-10-2006 D. de H. te Baarn)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 WERELDMUZIEK

Babylon Circus: ‘Vive la Fête!’

Den Haag: Paard van Troje. Aanvang: 20.30u. Entree: 12,50 euro. Inl/res: 070-3601838; www.paard.nl

Het uit Lyon afkomstige Babylon Circus bouwde ‘haar tenten’ al eens eerder op in Den Haag; met optredens tijdens de 2006-edities van Parkpop en de KoninginneNach. De 15-koppige band brengt de Franse Patchanka alsof ze het zelf hebben uitgevonden; vol passie, overtuiging en pure energie. Er wordt van allerlei muziekstijlen geproefd: van ska tot punk, van jazz tot chanson, van reggae tot traditionele gypsy. Babylon Circus klinkt enigszins als Mano Negra, Manu Chao en The Clash of The Skatalites. Zie ook www.babyloncircus.net

3 TONEEL

Heksenjacht

Oss: Theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14. Aanvang: 20.15u, inleiding om 19.15u. Res/inl: 0412-648922; www.nationaletoneel.nl

Het Nationale Toneel speelt Heksenjacht van Arthur Miller, over de heksenprocessen in het Amerikaanse plaatsje Salem in de zeventiende eeuw. De parallellen met het heden liggen voor het oprapen: de obsessie met zuiverheid en met de duistere kant van de reli-fundi’s, en de wraakzuchtige angstpsychose waarin een gemeenschap kan raken. Franz Marijnen regisseert een grote cast, met Wendell Jaspers als Abigail, de lichte dienstmeid die uit wrok en machtshonger de terreur leidt.

4 MUZIEK

Brakes

Groningen: Vera. Aanvang: 21.00u. Entree: 8 euro. Inl/kaarten: 050-3134681 & www.vera-groningen.nl

Uit de resten van The Electric Soft Parade en British Sea Power ontstond Brakes, een groep uit het Engelse Brighton die er de hand niet voor omdraait om disco te mengen met country en AC/DC-gitaren. Tweede album The Beatific Vision werd opgenomen in countryhoofdstad Nashville, maar bevat nog altijd ongeschaafde punkrockuitbarstingen als het feestelijke Do the Spring Chicken. Ook morgen in W2, Den Bosch en zondag in Paradiso, Amsterdam.

5 MUZIEKTHEATER

Cecilia door Orkater

Nijmegen: LUX. Aanvang: 21.00u. Entree: 17,50 euro. Inl/res: 0900-5894636; www.lux-nijmegen.nl

Orkater brengt Cecilia en het meisje voor halve dagen, een muzikale voorstelling over een uitgeblust echtpaar dat wordt opgeschrikt door de komst van een levenslustig meisje. De Friese fadozangeres Nynke Laverman zingt en speelt haar als een lieftallige geest: ze personifieert het onvervulde verlangen, net zolang tot de verlangens van man en vrouw elkaar vinden in een optimistische dans. De sfeer is dromerig en sprookjesachtig.

6 MUZIEKVERHALEN

Rock ON Roll, the Stories

Amstelveen: P60. Tijd: 20.00u. Prijs: 7,50 euro. Beperkt aantal kaarten, res: 020-3453445. Inl: www.p60.nl

Def P (Osdorp Posse), Johannes de Boom (The Shavers) en Koos van Dijk (manager wijlen Herman Brood) vertellen vanavond in de kleedkamer van P60 hun belevenissen in de muziekbusiness. Rock ON Roll, the stories van productiehuis Oost-Nederland (ON) vindt plaats in het kader van Special-FX, een nieuwe reeks avonden in de Nederlandse poppodia. De avonden bestaan uit een mix tussen popmuziek en andere media als theater, film of poëzie, maar ook tussen zeer diverse muziekstijlen. Zeventien poppodia doen aan het project mee.

7 FOTOGRAFIE

Plaats Delict Amsterdam

Amsterdam: Foam. Vanavond geopend tot 21.00u. Inl: www.foam.nl

Voor Plaats Delict Amsterdam kreeg het Foam de unieke kans om foto’s te selecteren uit het archief forensische fotografie van de Amsterdamse politie. De foto’s uit de periode 1965-1985 zijn nooit eerder gepubliceerd of openbaar te zien geweest. Veel van de foto’s tonen het plaats delict: de plek waar een lijk is gevonden, brand heeft gewoed of een ongeluk is gebeurd. Onaangename foto’s, vol bloederige details, die toch intrigeren. Nog te zien tot en met 11 maart.